Nga debati jo vetëm Katerina u acaruar. Edhe Marjusi u nxeh gjatë diskutimit, por nuk e shfaqi veten aq sa Katerina.

Megjithatë, Enida e mori veçmas në oborr dhe i kërkoi që të mos e humbasë fillin e debatit. Ajo i thotë atij që të bëjë kujdes me provokimet dhe se është më mirë që tani e tutje të mos ja varë fare Katerinës, ta shmangë atë.

Marjusi e kundërshton dhe thotë se do të jetë përballë saj sa herë që t’i duket e arsyeshme dhe se do t’ja kujtojë gjithmonë epitetin që i ka vendosur vetë “bukuroshja e fjetur”.

“Kur them ndonjë llaf unë e di që i djeg atij (Lupçes). Po ajo, sit ha vetë, nga sot e tutje më thërrisni bukuroshja e fjetur. Kur ja përmend atë e fjetur nga pas i djeg”, thotë Marjusi.