Elsamedi debaton me Danjelin, ndërkohë që janë duke larë xhamat, i thotë se “edhe lecka ka më shumë vlerë se ty. Nuk ja vlen të merrem me ty”.

Ndërsa Danjeli ia kthen se bota nuk është katrore. Në debat ndërhyn edhe Fotinia, e cila i thotë Elsamedit se i vjen gjynah për të.

Debati ka vijuar më tej, e teksa Danjeli e pyet Elsamedin se çfarë do të thotë karagjoz, ai ia kthen “kontrollo thellë brenda vetes dhe do ta gjesh sepse ti e përfaqëson më së mirë karagjozin”.