Pasi darka mes djemve dhe vajzave ka përfunduar djemtë kanë diskutuar mes njëri-tjetrin debatin që Ervini pati me Armelën për rrobat që ajo ia kishte marrë pa dijeni.

Ata i kanë dhënë tërësisht të drejtë atij, por i tërhoqën edhe vërejtje për tonin e lartë të zërit, pasi sipas tyre ajo e acaroi me dashje.

Djemtë arritën në konkluzionin se Armela e krijoj vetë atë situatë për ta nxjerrë atë keq pasi është xheloze për Xhenin dhe Sidritën, të cilat janë afruar respektivisht me Ervinin dhe Benardin.